štvrtok 3. augusta 2006

Sny

Dnes som cital ze je dobre snazit sa rano na sny rozpametat a zapisat si ich, ze sa to bude stale zlepsovat a budem si ich pametat lepsie a lepsie. Tak si ich sem budem zapisovat, mozno casom psychologovia pridu aj na nejaku zazracnu metodu na vysvetlovanie snov a hodi sa mi to. Este jedna (pre mna) zaujimavost co som sa docital : celne mozgove laloky ktore maju na starost logicke myslenie sa do procesu snenia nezapajaju, preto byvaju sny nikedy nelogicke chaoticke. A teraz uz k tym snom...

Takze najprv jeden z dnesnej noci :
In medias res :) V kuchyni je pohar so skysnutym do zelena ruzovo fakt nechutne vyzerajucim pokazenym mliekom. Idem k nemu a chcem ho vyliat aby nesmrdelo (nesmrdelo, neviem ci v sne mozem daco citit) ale plavaju v nom kusky plesne...zastavim a rozmyslam ci je to vobec plesen lebo to vyzera fakt az moc odporne.
To je vsetko, bol to jeden z tych snov ked som si rano neni isty ci to bol sen alebo mam ten pohar ist fakt vyliat.

Dalsi sen sa mi snival pred par dnami, ale neviem ci patria do snoveho dennika aj sny pod vplyvmi roznych substancii :)
Pri tomto sne som si nevedel spomenut na zaciatok, skratka zrazu boli u nas v byte postavy z Lord of the rings (film som nevidel nikdy) a tvarili sa uplne spokojne, zdalo sa mi ze tu byvaju uz dlhsie. Nejako ma to vobec nenadchynalo tak som isiel radsej jest do kuchyne. Tam boli dve zeny. Neboli z filmu, posobili tak aktualne ze su z tejto doby. Bohuzial nato aby bol sen prijemny boli trochu starsie. Nieco sa ma spytali, uz si nepametam co ale viem ze som chcel aby odisli tak som im odpovedal co najdrzejsie a najhlupejsie ako som mohol.
Zmizli. Siel som teda do izby ale cestou som si uvedomil ze zas neboli az take stare a ze aj tak to je len sen tak idem za nimi. Boli zas v kuchyni. Bol som si isty ze ma uvidia radi lebo predtym sa tvarili strasne nadrzane ale teraz boli asi urazene a tvarili sa nedostupne. Neviem ci sme sa rozpravali ale viem ze som po chvili siel na zachod. Otvoril som dvere a odplul si do zachoda. Zdalo sa mi ze som si odplul krv tak som odplul este raz. Zas sa mi to zdalo ale nebol som si isty tak som v ustach spravil poriadnu slinu ktoru som pomaly pustil do zachoda a pozeral sa - bola to...
Koniec vtedy som sa zobudil a uz som teda nezistil ci to bola krv ale na vankusi, ruke a ramene bolo celkom dost kemrov :) Proste som plul jak divy, pekne hnusne... A ani som sa nespoznal s postavickami s LOTR ani si neuzil s dvoma starymi zenami v kuchyni :)

Ak teda mam porovnat sny "za triezva" a sny "ne tak uplne za triezva" tak tie "ne tak uplne za triezva" su lepsie, zabavnejsie, zivsie ale niekedy az moc.

5 komentárov:

  1. jo, ja som mala volakedy taký zoshit pod názvom, že \"snový denník\", či \"kniha snov\", alebo \"kufor na sny..\" a podobné výmysly a dlho ma to držalo v tom, aby som si ich vždy, ten čo si aspoň minimálne zapamätám, zapisovala.. plnilo sa to,a po čase to dobre padlo prečítať si to, prípadne zaspomínať.. no dlho som nevydržala.. nie vždy má predsa človek ráno čas a neskôr.. si už vôbec nepamätá o čom..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pohoda :)..ja som sa dnes v noci zobudil..a zisitl som ze nemozem hybat rukou...uz sa mi to par krat stalo..
    ale teraz to bolo fakt totalne..cela ruka..
    som sa uplne zlakol..
    do takeho total strpnutia mi musela trpnut asi hodinu..som sa bal ze mi zacal odumierat :)
    a to nebol sen :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mne sa dnes prvy raz tiez snivalo ze som citila nejaku vonu, som tiez z toho nechapala, lebo sa mi to doteraz nestalo... ale tak asi je to mozne. a tiez som si sny zapisovala, teraz si niekedy len pamatam... ale vzdy sa desim pocitu, ked sa mi stane urcita udalost a viem ze sa mi snivala... dost divny pocit to je... a s pisanim snovych dennikov je to ako s ostatnymi dennikmi... aj ja som uvazovala ze ozivym tuto myslienku ale zatial som leniva a snivaju sa mi dost hnusne a neprijemne sny, tak neviem ci sa na ne zrovna chcem pamatat..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No ja som zacal prave kvoli tomu ze mne sa sniva resp. pametam si sny len uplne minimalne...raz za cas - takze sa neobavam ze by som to nevydrzal alebo by ma to prestalo bavit.

    Strpnuta ruka - to sa stava niektorym ludom dokonca pravidelne som pocul. Mne sa to tiez raz stalo ale nejak ma to nevydesilo, mna rano asi nevydesi nic - prvych 10-20 minut som este mentalne neprebudeny a v podstate toho moc nevnimam takze som sa z toho ze si necitim ruku celkom tesil...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak asi sa ti v noci nestalo ze sa zobudis s tym pocitom ze vedla teba lezi CIASI ruka a ked ako-tak sa prebudis zistis, ze je to tvoja, ale ta je absolutne bez citu, tak si ju hadzes zlava doprava az nakoniec sa vykasles na to, ze snad do rana ta ruka bude fungovat... vraj trpnutie je sposobene nedostatkom magnezia... :-| ale je to debilny pocit

    OdpovedaťOdstrániť