štvrtok 23. augusta 2007

Den deviaty

15. augusta 2007 Rano sme vstali skor, pozreli vychod slnka, zbalili sa a sli pozret Balsoj Canyon. Teda aspon sme chceli ist... Nevedeli sme sa vsak poriadne dozvediet ako sa tam ide. Zajazdy boli drahe alebo vypredane. Sli sme maršutkou do Alušty za 13H. Tam sme nevedeli najst trolejbus, domaci boli brutalne vymleti – nevedeli vobec kde je zastavka, co kam chodi, niektori ani nepoznali lastovicie hniezdo – asi top pamiatku krymu. Nakoniec sme trolejbus nasli a sli yalty za 4H. Tesne pred Yaltou vypadol prud a ostali sme trcat...ked sa dari tak sa dari.

Nakoniec sme dosli do Yalty, kupili krymsky chlieb za 2,5H a vodu za 2,5H.
Rozhodli sme sa ist pozret lastovicie hniezdo, na marsutky bola brutalna rada. Po hodnej chvili sme sa dostali do rozbiteho autobusu, namiesto okna som mal len nejaku foliu...pekne by sa tade letelo v pripade nehody. Peniaze za autobus vyberal nejaky maly chlapec ktory behal po autobuse. Nevedeli sme kde vystupit, vystupili sme zle o nejake 2-3 zastavky dalej...za 3,5H. Odtial sme sa nedostali marsutkou lebo boli totalne plne, uplny kolaps...museli sme ist pesi.

Lastovicie hniezdo bolo krasne, 3H vstup hore... Dovnutra sa ist asi neda - je tam nejaka luxusna restauracia alebo kaviaren. Chceli sme prespat na peknej plazi dakde pod nim ale vsetko boli ohradene arealy hotelov. Rozhodli sme sa ist do Kanatnej Dorogy odkial by sa malo dat dostat do hor. Cestou sa nam prihovoril ukrajinec, pytal sa odkial sme. Slovensko nepoznal, spytal sa kde to je a s kym susedime. Ked sme povedali ze s ukrajinou tak nechapal. Ludia su tu zvlastni...

Do Kanatnej Dorogy sme dosli za tmy, okamzite sa na nas vrhli taxikari – v tomto mestecku obzvlast nechutni. Bradati, skarede hlasy...ako zaporne postavy z akcneho filmu.
Nenasli sme na okoli nic vhodne tak sme sli smerom k moru, nakoniec sme spali na krasnej vyhliadke – rano sme sa dozvedeli ze v Alupke v parku. Bolo tam fakt pekne, nech vam to neasociuje s nejakym sadom janka krala...toto bolo skor ako sukromny areal nejakeho hotela. Dohodli sme sa ze rano vstaneme skor a pojdeme lanovkou na Aj Pjetri.


- Den osmy - Obsah - Den desiaty
- Galeria

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára